Nieuws
Bijtincident wolf
Op zondag 13 april is er in het Park een bijtincident met een wolf geweest. Daarbij is een vrouw aangevallen. Zij is in haar bovenbeen gebeten. Het slachtoffer is opgevangen door de jachtopzichters van het Park en nadien medisch behandeld. Momenteel maakt zij het goed.
Wat hebben zwijnen en lanen met elkaar te maken?
Lanen zijn van grote waarde. Verschillende dieren vinden bijvoorbeeld een thuis in de oude, vaak dikke bomen. Om ervoor te zorgen dat lanen ook in de toekomst hun belangrijke rol kunnen blijven spelen, komt er een moment dat verjonging van een laan noodzakelijk is.
De rennende rugstreeppad
In april wordt de rugstreeppad actief. Hij trekt dan van zijn overwinteringsplek naar de plaats waar hij zich voortplant. Hiervoor kiest hij ondiep water, zoals poeltjes en vennen. Daarvan zijn er in het Park gelukkig aardig wat.
Achter de schermen
Wie het Dienstgebouw van Het Nationale Park De Hoge Veluwe bezoekt of belt, wordt sinds november vaak te woord gestaan door Petra Geurtsen. Collega’s op kantoor horen haar regelmatig zachtjes neuriën of zingen in het voorbijgaan. Wat houdt de werkdag van deze vrolijke receptioniste in?
Seger van Voorst tot Voorst in de podcast Toekomstmakers
In de podcast Toekomstmakers gaat presentator Maurits Ouweneel vanuit Het Nationale Park de Hoge Veluwe in gesprek met inspirerende bedrijven en organisaties uit Apeldoorn over hun visie op een duurzame en innovatieve toekomst.
Kraanvogels trekken over
Vorig jaar maart streken er meer dan driehonderd kraanvogels neer in het Park. Dat is een uitzonderlijk hoog aantal. Dit jaar vlogen ze al in februari langs. Het is elk jaar de vraag óf en zo ja, wanneer ze het Park met een bezoek vereren. Dat is vooral afhankelijk van hoe de wind waait.
Brand als beheermaatregel
Afgelopen februari brandden we weer een deel van de droge heide in het Park. Het branden van heide is een van onze vaste beheermaatregelen. Waarom doen we dat?